Finalment ja tenim aquí la primera recepta, ha tardat una mica a sortir del forn però ja està enllestida. Aquesta recepta la vaig aprendre d’un company de pis koreà-neozenlandès que va viure en mi fa un temps  i ell a la vegada l’havia après d’un company de pis italià  que va tenir quan vivia a Suïssa i de ben segur que aquest últim l’havia après d’un altre company de pis.  Aquesta és com la típica recepta familiar que passa de pares a fills però en aquest cas ha passat de company de pis en company de pis i ara a vatros!

Ja voreu que aquesta recepta és súper senzilla i ràpida de fer! És del tipo pim-pam-pum bocadillo d’atún.


Què necessitem?

 • 3 pits de pollastre sencers
 • Una bossa de pataques fregides
 • 1 ou majet o 2 si són menuts
 • Sal, pebre negre
 • All en pols (opcional)

Preparació:

 1. Agafem els pits de pollastre i els tallem en trossets d’uns 6 o 7 cm de llarg x 3 cm d’ample, no cal capficar-vos massa, si els talleu arreu marededéu ja va  bé. (Voreu a la foto que a mi tampoc m’han quedat molt perfectes!) .  Vos sortiran entre 15 o 20 trossets depèn dels grossos que els hagueu fet.
 2. Salpebreu a gust el pollastre. I si teniu poseu-li també una mica d’all en pols. Per a qui no ho conegue l’all en pols vos explico: és all molt finet com si fos farina, i el vénen als supermercats a la secció de les espècies. Jo tampoc ho  coneixia, em va introduir al món de l’all en pols el meu company de pis koreà-neozelandès, i la veritat, va ser una gran aportació. L’all en pols li dóna un gustet especialment bo al pollastre.
 3. Bateu l’ou o els ous
 4. Per a fer aquesta recepta necessitem que les pataques fregides estiguen trencades en trossets menuts.  Per a fer-ho aboquem les pataques en un bol  i amb una ma de morter o amb el cul d’un got les anem trencant fins que queden en trossets petits.
 5. Ara fem les mateixes accions com si arrebosséssim lo pollastre en pa. Agafem lo trosset de  pollastre (d’un en un ), el passem per l’ou i després per les pataques. L’ou ajuda a que s’enganxen les pataques. Si veiem que no s’enganxen massa, amb les mans pressioneu el tros de pollastre i així facilitareu que s’adhereixin millor les pataques al pollastre.
 6. Els trossos de pollastre els anem col·locant en una safata de forn, si tenim paper de forn millor que millor, posem el paper damunt de la safata i així no mos la caldrà escurar. Precalenteu el forn (5 min) i després poseu el pollastre durant uns 15-20 min a 180ºC. Si no veieu clar si està fet o no, agafem un trosset i li feu un tall, si la carn està blanca ja ho teniu a punt!

Esta recepta és d’aquelles de les tres B (bueno, bonito i barato)  i el resultat és molt curiós, minjes un pollastre cobert de pataques que al posar-les al forn estan torradetes i cruixents.  Si teniu  invitats a casa i no vos voleu complicar la vida aquesta recepta és una bona opció, de ben segur que quedaran impressionats.

P.D. La foto ja sé que deixa bastant que desitjar, les anirem millorant amb les properes receptes.

Anuncis