La fotografia d’aquesta recepta necessita, sens dubte,  millorar. Si ara estigues a l’escola hauria tret un NN (Necessita millorar) enlloc d’un PA (Progressa Adequadament). Encara estic a anys llum d’aconseguir un PA fotogràfic!

Aquesta foto intenta reflectir un dels plats que he cuinat aquesta setmana: pasta amb cloïsses. Si esteu fins al monyo de menjar pasta amb carn picada o tonyina aquesta és una bona alternativa.

Ja voreu que és molt fàcil i ho fareu amb 0, ( Em va molta gràcia aquesta expressió zero coma: “aquell xic fa amics amb 0,” o “vaig sopar amb 0,”)

Ingredients:

  • Pasta (tallarines, espaguetis,..)
  • Cloïsses o tallarines
  • Una ceba menuda
  • Tomata
  • Sal i oli

Preparació:

  1. Agafem una paella li tirem un xorret d’oli (a dins si pot ser!) i la posem al foc. Mentre es va calentant l’oli tallem la ceba en trossets menudets. Si sou dels que ploreu quan talleu la ceba hi ha un truquillo per a que no vos caiguen llàgrimes de cocodrilo, que consisteix en submergir la ceba en aigua i una mica de sal durant un rato. No és 100% eficaç però algo millora
  2. Tireu la ceba a la paella i deixeu que es vagi dorant, quan veiem que té coloret tireu les cloïsses, també ho podeu fer amb tallarines (petxines).
  3. Poseu una cassola amb aigua, una mica de sal i oli. Quan l’aigua arranque a bullir li tireu la pasta. La pasta pot ser seca o fresca, jo en aquest cas he utilitzat tallarines en versió seca. Si no sabeu quina  quantitat heu de tirar, calculeu uns 100 gr per persona (aquesta és la mesura estàndard). Per a les cloïsses ho podeu fer igual, al voltant d’uns 100 gr per barba estarà bé,  si no ho voleu tant carregat en poseu una mica menys.
  4. Voreu que al cap de poc rato les cloïsses s’obriran, quant estiguen obertes tirem la tomata (prèviament triturada). Per a fer la tomata podeu utilitzar un pot d’estos que vénen amb tomates senceres i triturar-les o agafar unes 5/6 tomates i ratllar-les. Deixem que la tomata faige xup-xup amb les cloïsses durant uns 8-10 min.
  5. En una cassola tirem la pasta juntament amb el contingut de la paella i ho remenem bé. I si està soso li posem una mica de sal

Ale bon profit !!