Si voleu ser com Popeye però els espinacs no vos tiren massa, aquí teniu una recepta ideal per a  enganyar el vostre cervell i fer-li creure que esteu menjant una altra cosa.

Només necessitem dos ingredients bàsics: espinacs i brossat. A la resta de Catalunya lo brossat és conegut com a mató i al País Valencià com a brull. És similar al requesón o a la ricotta.

Ingredients

  • 250 gr de brossat
  • 300 gr d’espinacs (aprox)
  • Farina
  • Sal

Preparació

  1. Per fer aquesta recepta necessitem els espinacs cuits. Per tant lo primer que farem serà bullir-los, si tenim els espinacs frescos hem de tindre en compte que un cop bullits minven bastant, els congelats no tant. De totes maneres no cal que vos preocupeu per les quantitats, no han de ser exactes

  2. Posem lo brossat en un bol, en una forquilla el xafem una mica i després afegim els espinacs. Ho remenem tot bé i tirem un polsim de sal.

  3. Amb l’ajuda d’una cullera fem petites boles allargades (tipo croquetes), si vos va millor ho podeu fer amb les mans. Us sortiran unes 10-12 boles en funció de lo grans que les feu.

  4. Un cop tenim les boles fetes les arrebossem amb farina. Per a que queden més compactes posarem un casso d’aigua al foc i quan l’aigua estigue bullint tirem en cuidado, no a lo basto, les boles (ja arrebossades de farina) i les deixem a l’aigua uns 45-60 segons a l’aigua. Quan les traureu per anar bé haurien d’estar senceres 😉 i cobertes d’una capa semitransparent ( és el resultat de posar-les arrebossades de farina dins de l’aigua).

  5. Les col·loquem dins d’una safata amb una  mica de formatge ratllat per damunt i ho gratinem al forn o al microones.

Au cacaus espero que vos agrade!!