Vos pensàveu que això de les fideuas, paelles, etc. són plats que només poden cuinar les mares (o pares) los diumenges o algunes festes de guardar? Pos no, esteu equivocats. Ara aprendrem a versionar una recepta per a fer fideuà que malgrat que no quede tant bona com la de la nostra mare, fara tot lo pego. I voreu que no té cap misteri!

Jo fins la setmana passada tampoc n’havia fet cap, i se’m va ocórrer la idea de versionar la típica recepta de fideuà una nit que venia a sopar una amiga que no pot menjar res que contigue lactosa. El resultat de l’invent va ser bo i no vam acabar a l’hospital ;-)!

 Llegir més
Ingredients (per a 4 persones)

  • 3 o 4 alls
  • 1 ceba
  • 1 pot de caldo de peix
  • 1 sèpia majeta
  •  400 gr de fideus per a fideuà
  • 2 o 3 tomates

Consideracions prèvies

Lo normal és que per a fer les paelles, fideuas, arròs negre etc. tingues a casa un paellero. Però claro les nostres eines de cuina són limitades i l’espai disponible a casa per a emmagatzemar cacharrets varios encara ho sol ser més. Però tranquils que tenim una solució!! En comptes de cuinar la fideuà en un paellero ho farem en una paella normal i corrent. Jo en aquest cas ho he fet en una paella tipo wok, ja que era l’única que no tenia el cul pelat.  Si veiem que en una paella no en tenim prou ho podem fer amb dos.

Preparació

1. Posem oli en una paella, quan l’oli estigue calent li tireu la ceba tallada en trossets i 3 o 4 alls. Els alls són només per a que done gust, després els traurem.

2. Afegim la tomata (rallada o triturada) i seguim remenant uns 3-4 min.

3. Un cop la tomata està fregida trèiem els alls i afegim la sèpia en trossets. En aquesta versió de fideuà 2.0 li he posat sèpia però també podem posar calamar, gambes, rap, almejes, etc. Anem remenat fins que la sèpia estigue cuita.

4. Aboquem la pasta. Podem utilitzar diferents varietats de fideus:  tipo els de cabell d’àngel, o altres tipus de fideus més o menys  gruixuts.  Aquests que he utilitzat jo són una mica més dobles de lo normal i corbats, al paquet que vaig comprar no posava que eren fideus simplement posava Fideuà, i vaig dir pos estos. Sofregim els fideus fins que es rosin, si són més fins normalment es solen torrar més, estos al ser més dobles no es torren tant.

5. I ara només queda afegir el caldo de peix. La fideuà autèntica és en caldo de peix casolà però en aquesta versió 2.0 la farem amb caldo de peix de tetabrik, d’este que vénen als supers. Segur que les nostres mares pensaran que això es un sacrilegi però és més ràpid i també queda bo, segur que no tant bo com el de les mares (o pares), però ja se sap que com lo menjar de casa hi ha res. Afegim caldo fins que la pasta quede coberta i deixem que bulli si veiem que s’ha no queda caldo i la pasta encara està dura posem una mica més de caldo.

Quan la pasta estigue al nostre gust (a alguns els hi agrada més al dente a alguns més pastoseta) i  no quede caldo, la fideuà ja està feta! Només quedar dir allò de: A l’ataque !