Aquí estem una altra vegada trencant tots els tòpics que, per a poder cuinar, s’ha de tindre temps i gràcia.  Ja heu vist en algunes de les receptes anteriors que això no és ben bé així i que es pot fer plats comestibles amb poc temps.

La quiche lorraine n’és un d’ells. Aquest plat és original de la Lorena, una regió del nord de França, encara que ara podem comprar un tall de quiche en molts forns de pa i, fins i tot, en alguns restaurants l’ofereixen en la seva carta.

Hi ha diverses maneres de preparar la quiche, la principal diferència radica en si fas la massa o la compres ja feta. Un altre dia faré la versió autèntica, que inclou farina i tonelades de mantega, cosa prou normal tenint en compte que els francesos posen mantega a tort i a dret. La recepta d’avui és un invent de la meva companya de pis, una versió més ràpida i senzilla de preparar la quiche.

Ingredients

 • Un full d’hojaldre
 • 150 gr. de pernil dolç a tacos
 • 150 gr. de bacó
 • 150 gr. de formatge ratllat (Emmental)
 • 200 ml de nata líquida o 1 got de llet
 • 3 ous

Preparació

 1. Untem en mantega el motlle on farem la quiche.
 2. Per a la massa utilitzarem un full d’hojaldre. L’hojaldre pot ser fresc o congelat, normalment el vénen de paquets de dos. Posem la massa dins del recipient, si veiem que es molt gruixuda o és massa petita i no ens cap, la podem estirar amb un “rodillo” per amassar (o amb una ampolla de vidre)
 3. Afegim el pernil i el bacó. A molts de súpers venen uns packs de 2 indivisibles de pernil dolç en taquets i també de tires de bacó, si comprem aquest pack posem un de cada. L’altra opció és anar a una xarcuteria i demanar els 150 gr de pernil i bacó en un sol tall i després natros ho fem en taquets.
 4. Posem el formatge ratllat, en principi lo típic és fer-ho amb formatge l’Elemental querido Watson (Emmental), però si no mos agrada ho podem fer amb un altre.
 5. Per últim afegim els ous batuts i la nata líquida o un got de llet.
 6. Un cop ho tenim tot a dins fem un mur de contenció, és a dir dobleguem una mica la massa per les vores per a que no sobresurt lo fato que hem posat.
 7. Ho posem al forn a 200ºC durants uns 20-25 min.

Et voilà  c’est tout. Bon appétit!!!