Cookies o galletes amb trossets/preduscos de xocolate, una meravellosa invenció per als amants del dolç i del xocolate en particular. Ideals per a acompanyar el te, el got de llet o el cafè de l’esmorzar, tenen també la mesura ideal per a posar-te-les a la butxaca i menjar-te’n un parell a l’hora del pati, entre classes, quan te comencen a sonar els budells i no vols que tots els teus companys de feina se n’enterin, etc.

Ingredients

  • 150 gr de farina
  • 80 gr de sucre
  • 90 gr de mantega
  • Xocolate o perles de xocolate
  • Vainilla o sucre de vainilla (opcional)
  • 1 culleradeta de llevadura
  • 1 culleradeta de sal

Preparació

1. Foneu la mantega al microones, les quantitats que he posat són aproximades no fa falta seguir-les al peu de la lletra, no vos preocupeu si no esteu segurs d’haver posat exactament els  90 gr o no. Un cop tenim la mantega derretida ho posem en un bol i afegim el sucre, ho remenem tot bé.

2. Afegiu la farina, una culleradeta de llevadura i de sal  i tornem a remenar. No cal remenar molt fort perquè jo fent aquestes galletes vaig trencar una cullera de fusta,  suposo que no devia ser molt bona  perquè tanta força no tinc ;-)!

3. Ara només queda afegir el xocolate sinó maleïda la gràcia. Jo he utilitzat les Perles de xocolate que venen al Mercadona, barat i bo. Altres vegades havia trossejat una pastilla de xocolate, és més curro però també queda bé. Si voleu li podeu posar una mica de vainilla o sucre de vainilla. Jo li’n vaig posar però tampoc es notava massa el gust a vainilla. Un cop ho tenim tot ben remenat, fem les boles i les posem a la safata. Per a les quantitats que he posat us han de sortir unes 20 galletes.

4. Ho posem al forn durant uns 20 minuts a 200ºC  i a l’ataque!!