Segur que a molts de vatros de tant en tant vos apeteix menjar una hamburguesa en pataques fregides i una coca-cola ben fresqueta, i per molt que al nostre país gaudim d’una cuina excel·lent a vegades en sentim temptats pel menjar basura. Ara bé, trobar algun lloc on poder menjar una bona hamburguesa és una tasca ben difícil a la major part de ciutats, ja que si descartem les cadenes de menjar ràpid i les sofisticades hamburgueseries només aptes per a butxaques privilegiades ens trobem que no tenim massa opcions.

Aquí teniu una recepta molt fàcil per a fer hamburgueses, jo li he posat trossets de rovellons però les podeu fer perfectament sense i  també quedaran bones.

Ingredients

  • Carn picada (porc, vedella,…)
  • All i julivert
  • Sal i pebre negre
  • 1 ou
  • 1 ceba
  • Pa ratllat
  • Rovellons

Preparació

  1. Posem en un bola la carn picada. Jo en aquest cas he posat 450 gr de carn picada de porc i uns altres 450 gr de vedella, ho podem fer en menys quanitats, també les podem fer només de porc, només de vedella o  amb altres tipus de carn. Salpebrem la carn al nostre gust.

  2. Agafem uns 4 o 5 grans d’all i els tallem en trossets menudets i ho afegim al bol. Fem la mateixa operació amb el julivert, si aquest es fresc el tallem en trossets i si es congelat com normalment ja va tallat en trossets només cal que l’afegim a la carn.


3. Tallem la ceba en trossets menudets i ho posem a la carn picada. Fem lo mateix amb les rovellons, el millor seria utilitzar rovellons frescos però com que ara no es temporada podem utilitzar rovellons en conserva, en vénen a la majoria de supers (en llauna).

  1. Afegim un ou al bol i remenem bé. Tirem un parell de cullerades de pa ratllat per a que la carn agafe més consistència, remenem una mica més.

  2. I ara només ens queda fer les hamburgueses. Podem fer servir una cullera per a mesurar la quantitat de carn.

6. Mos posem la quantitat de carn que em agafat (jo aquesta vegada les he fet petites, trobo que queden més mones 🙂 ) a les mans i fem una piloteta.

7. Posem la piloteta amb un film de plàstic, així no se’ns enganxarà a les mans, i l’aixafem ho podem fer amb la mà o amb el cul d’un plat.

8. I ja està!! No és molt difícil i les hamburgueses queden delicioses. També es important comprar una carn picada bona, millor que la comprem de carnisseria.

A mi amb les proporcions que us he dit abans em van sortir 20 hamburgueses menudes, en vam menjar unes quantes i la resta les vaig congelar.